preskoči na sadržaj
vijesti

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učenici naše škole obilježili su Dane kruha i plodova zemlje uz pjesmu, ples, igrokaz, recepte za pripremu zimnice i okuse domaćih jabuka.

Učenike PŠ u Moravicama posjetio je Đorđe Dokmanović - svestrani sumještanin, prvak Europe u količini starih sorti na jednoj od brojnih izložbi koje svake godine posjećuje. On je školu posjetio povodom Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje te Svjetskog dana jabuka i nakon zanimljivog predavanja u kojemu je učenicima nastojao približiti važnost i odgovornost očuvanja starih sorti, podijelio brojne sorte jabuka iz vlastitog uzgoja.

Kroz bogatstvo pjesama i igrokaza, učenici i učitelji PŠ Ivana Gorana Kovačića iz Severina na Kupi, obilježili su 18. listopada Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U goste su stigle članice KUD-a „Frankopan“ iz Severina na Kupi, koje su prezentirale kako se radi „domača severinska štrudla“, a nakon programa su imali prilike uživati u pečenim proizvodima.


  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 21. 10. 2021. 18:18

SVJETSKI DAN JABUKA

Učenici PŠ Jablan su povodom Svjetskog dana jabuka, 20. listopada, brali i okusili plodove iz školskog vrta i voćnjaka.

Učenici razredne nastave u PŠ Moravice veselo su obilježili Dan jabuka. U školu su donijeli jabuke raznih veličina i boja slaveći to njima drago voće koje su nakon zajedničkog fotografiranja s užitkom i pojeli.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 21. 10. 2021. 17:47

TERENSKA NASTAVA U ZAGREB

Učenici 3. i 4.razreda OŠ Vrbovsko, PŠ Moravice i PŠ Severin na Kupi, te učenici PŠ Gomirje i PŠ Jablan 19. listopada 2021. su sa svojim učiteljicama bili na terenskoj nastavi u Zagrebu. Tamo su posjetili Zoološki vrt, Tehnički muzej i Planetarij, a nakon toga prošetali gradom i vozili se uspinjačom.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 21. 10. 2021. 17:42

POSJET OPG-u MRVOŠ, LJUBOŠINA

 

Učenici 1. i 2. razreda škole Vrbovsko su 19. listopada posjetili OPG Mrvoš na Ljubošini i time obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vlasnica OPG-a je učenicima pokazala cijeli proces proizvodnje sira. Učenici su s veseljem obišli staju u kojoj je bilo desetak muznih krava. Otkrila im je da svaka krava ima ime. Vlasnica im je ispričala koliko i kakvog posla ima na njezinoj farmi. Pokazala im je aparat za mužnju krava, hladnjak u koji se sprema mlijeko te mješalicu u kojoj se izrađuje sir. Učenici su izvadili gotove sireve iz kalupa. Najveće veselje je bilo kada su krave puštene na ispašu. Na OPG-u su vidjeli i ovce, telad, dva prekrasna psa i zečiće. U susjednom dvorištu su mogli vidjeti i koze. Na kraju obilaska su isprobali svježe domaće mlijeko i sir, a domaćica je pripremila i finu štrudlu od sira i domaćih jabuka. Na kraju su učenici odigrali igru kojom su pokazali koliko su imena krava zapamtili. Učenici i učiteljice su uživale u posjetu i zahvalni smo vlasnicima koji su nas ugostili te mnogo toga i naučili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 21. 10. 2021. 17:39

DAN KRAVATE

U ponedjeljak, 18. listopada, učenici naše škole obilježili su Dan kravate slaveći taj diljem svijeta poznati modni dodatak kojega su izmislili upravo Hrvati. Školske su hodnike zapljusnule raznovrsne kravate koje su naši učenici s ponosom nosili, a kravate su se i crtale.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 21. 10. 2021. 17:35

MEĐUNARODNI DAN KULTURNE BAŠTINE

Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine koji se obilježava 23. rujna, u OŠ Vrbovsko napravljena je izložba starih predmeta, ručnog rada i Strohalovih narodnih pripovjedaka trgovišća Vrbovskog, a sve uz vrijedne Mlade čuvare baštine.  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 6. 10. 2021. 22:26

I MI SMO GENIJALCI

Učenici 8. razreda OŠ I.G. Kovačića Vrbovsko pod mentorstvom učiteljice informatike Jelke Šegan svojim video uraktom priključili su se HEP-ovom projektu Za naše male genijalce. Možete ga ovdje pogledati. https://youtu.be/lRXSNBd3-Lk

  :: opširnije :: 


objavio: Viktoria Samsa  datum: 6. 10. 2021. 10:10

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, učenici 1. razreda škole Vrbovsko, posjetili su Gradsku knjižnicu. Upriličeno im je čitanje priče o psiću Flekiju koji se izgubio, ali je uz pomoć komunalnog redara pronašao svoju dragu Doru. Nakon čitanja učenici su s knjižničarkom razgovarali o priči i likovima iz priče. Razgovarali su i o svojim kućnim ljubimcima, slikali ih i na kraju napravili plakat u čast svojih kućnih ljubimaca. Ispričali su što znaju o zaštiti životinja i važnosti očuvanja životinjskog svijeta.  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 4. 10. 2021. 13:50

EUROPSKI DAN JEZIKA

I ove godine obilježen je Europski dan jezika. Europski dan jezika prvi su put organizirali 2001. Vijeće Europe i Europska unija, a ove godine slavi svoju 20. obljetnicu. Službeno se održava 26. rujna i godišnje ga slave milijuni ljudi diljem svijeta. Cilj je slaviti jezičnu raznolikost i promicati učenje jezika i cjeloživotnog učenja. Naš ovogodišnji moto bio je: Umjetnost, emocije i jezici. Učenici su istraživali značenje emocija na nekoliko europskih jezika i izražavali svoje emocije stvarajući portrete prema primjeru švicarskog umjetnika Paula Kleea, koji je uvijek tvrdio da iza njegovih slika stoje osjećaju, iskustva i snovi. Uz istraživački rad u učionici te pokazivanju emocija pomoću balona, kreativni rad učenici razredne nastave su realizirali u učionici školskog vrta, a nismo mogli odoljeti jabukama iz školskog voćnjaka. Učenici su se također okušali u modeliranju portreta (emocija) iz gline te na taj način uključili međupredmetnu temu Osobni i socijalni razvoj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 1. 10. 2021. 10:52

POSJET KINU

U srijedu, 29. rujna 2021., učenici od 5. do 8. razreda OŠ Vrbovsko posjetili su kino te pogledali film "Sklonište"(Bugarska, 2010.) u kojem je glavni protagonist dvanaestogodišnji Rado, nadobudni panker i sin jednog vaterpolskog trenera. On pak misli da je dobar otac i ne može shvatiti zašto bi njegov sin htio pobjeći od kuće. Film progovara o odnosima između roditelja i djece, o društvenim odnosima te o aktualnim problemima današnjice.  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 30. 9. 2021. 06:26

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Učenici naše škole su šetnjom u prirodi, bavljenjem sportskim aktivnostima te boravkom na svježem zraku tradicionalno obilježili Hrvatski olimpijski dan. Riječ je o manifestaciji koja je posvećena datumu utemeljenja Hrvatskoga olimpijskog odbora, 10. rujna.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 13. 9. 2021. 20:27

DJEČJI RECITAL KAJKAVSKE POEZIJE U KRAPINI

U utorak, 7. rujna 2021. u Krapini, učenica 7. razreda Lea Krakar nastupala je na Dječjem recitalu kajkavske poezije u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina. Lea je napisala pjesmu Sjena pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Manuele Valenčić te je pjesma uvrštena u Zbornik radova dječje kajkavske poezije.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 8. 9. 2021. 12:43

POČETAK NOVE NASTAVNE 2021./2022. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. počinje nova nastavna godina. U prilogu niže nalaze se Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19 te Školski protokol sa svim uputama razrađen po školama. Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

Prvog dana nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu:OŠ I.G.Kovačića Vrbovsko- predmetna nastava u 8,00 sati i traje do 11,00 sati                                                  -razredna nastava u 8,30 sati i traje do 10,00 sati

PŠ I.G.Kovačić Severin na Kupi – razredna nastava u 8,15 sati i traje do 11,00 sati;- predmetna nastava u 8,20 sati i traje do 11,00 sati

PŠ Nikole Tesle Moravice- i razredna i predmetna nastava u 8,10 i traje do 11,00 sati

PŠ D.Trbović Gomirje i PŠ Jablan u 8,00 sati i traje do 10,00 sati

Raspored ulaska u školu prema protokolu.

Prijevoz učenika putnika odvija se po rasporedu od prošle školske godine.

Učenici će preuzeti udžbenike prvog dana nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 1. 9. 2021. 11:33

Obavijest o radu škole

Zbog korištenja godišnjih odmora škola će biti zatvorena u vremenu

od 19. do 30. srpnja 2021. godine.

U vremenu do 2. do 20. kolovoza 2021. godine biti će organizirana  dežurstva od 8,00 do 12,00 sati.

 

                                

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 16. 7. 2021. 08:38

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

oštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 21. svibnja 2021. godine nastava u sljedećem tjednu (od 24. do 28. svibnja 2021. godine) za sve učenike  od 1. do 8. razreda odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 21. 5. 2021. 12:30

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 14. svibnja 2021. godine nastava u sljedećem tjednu (od 17. do 21. svibnja 2021. godine) za sve učenike  od 1. do 8. razreda odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 14. 5. 2021. 11:37

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 7. svibnja 2021. godine nastava u sljedećem tjednu (od 10. do 14. svibnja 2021. godine) za sve učenike  od 1. do 8. razreda odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 7. 5. 2021. 11:49

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 30. travnja 2021. godine nastava u sljedećem tjednu (od 3. do 7. svibnja 2021. godine) za učenike od 1. do 4. razreda odvijati prema Modelu A (nastava u školi) dok će se za učenike od 5. do 8. razreda nastava i dalje odvijati prema Modelu C (nastava na daljinu).

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 30. 4. 2021. 12:24

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 26. travnja 2021. godine nastava za sve učenike (od 1. do 8. razreda) i dalje  odvija prema Modelu C (nastava na daljinu) u razdoblju od 26. do 30. travnja 2021. godine.

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 23. 4. 2021. 11:35

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 16. travnja 2021. godine nastava za sve učenike (od 1. do 8. razreda) i dalje  odvija prema Modelu C (nastava na daljinu) u razdoblju od 19. do 23. travnja 2021. godine.

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 16. 4. 2021. 11:43

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da se temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 9. travnja 2021. godine nastava za sve učenike (od 1. do 8. razreda) odvija prema Modelu C (nastava na daljinu) u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021. godine.

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 9. 4. 2021. 11:55

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 17. ožujka 2021. godine nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvija se prema Modelu C (nastava na daljinu) počeviši od 22. ožujka 2021. godine do 1. travnja 2021. godine.

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 19. 3. 2021. 12:19

Školsko natjecanje iz matematike

Dana 17. veljače je održano školsko natjecanje iz matematike učenika 4. razreda. Razultati natjecanja:

1. mjesto 10000 RINA

2. mjesto 14031 ZVIJEZDA

3. mjesto 44444 FOUR

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Jakovac  datum: 17. 2. 2021. 14:46

Obavijest o početku II. polugodišta školske 2020./2021. godine

Poštovani roditelji i učenici,

 

obavještavamo vas da temeljem Odluke Župana Primorsko-goranske županije od 11. siječnja 2021. godine nastava počinje 18. siječnja 2021. godine. Za učenike od  1. do 4. razreda nastava se provodi prema  Modelu A (nastava u školi), a za učenike od 5. do 8. razreda prema Modelu C (nastava na daljinu).

 

Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 15. 1. 2021. 08:31

Blagdanska čestitka

Poštovani roditelji i učenici,

od sutra 24. prosinca 2020. godine pa sve do 17. siječnja 2021. godine 
traju zimski školski praznici, a učenici se vraćaju u školske klupe 
18. siječnja 2021. godine.

Zahvaljujemo vam se na razumijevanju i suradnji prilikom provođenja 
odgojno-obrazovnog procesa u ovim epidemiološkim uvjetima.

Svima želimo radosne božićne i novogodišnje blagdane te svako dobro u 
novoj 2021. godini.

Ravnatelj i zaposlenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Nekić  datum: 23. 12. 2020. 12:27

Obavijest za učenike i roditelje

Dragi učenici, poštovani roditelji,

 

želimo vam sretan i uspješan početak nove školske godine. Neka okolnosti njezina početka nimalo ne umanje radost i znatiželju početka školovanja naših prvašića. Dragi prvašići dobro nam došli u školsku obitelj! I ovdje se družimo, igramo, smijemo, radimo, brinemo jedni o drugima i pomažemo jedni drugima. Boravak i rad u školi ovih dana neće biti kao prije, bit će novih pravila kojih se svi trebamo pridržavati, no ona čuvaju naše zdravlje i zdravlje drugih. Suradnjom, odgovornim ponašanjem i poštivanjem uputa možemo pobijediti virus i  vratiti se životu bez straha od njega.

 

Poštovani roditelji dijelimo vašu zabrinutost. Poduzeli smo mjere da osiguramo siguran boravak vaše djece u školi. Iste ćemo unapređivati sukladno uputama stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali i vaših prijedloga i sugestija. Informacije ćete dobivati od razrednika; moći ćete ih potražiti na našim mrežnim stranicama i stranicama Ministarstva; direktnim upitom (telefonom ili mailom) stručnoj službi škole, tajništvu i ravnatelju ili pozivnom centru Ministarstva. Pozivamo vas da razgovarate s vašom djecom o važnosti pridržavanja uputa i preporuka kako bismo zajednički stvorili sigurno okruženje za njih.

Sa željom da „novo normalno” što kraće traje,

djelatnici OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

Sve upute vezane za nastavu možete pronaći u mapi "Informacije za roditelje"

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 4. 9. 2020. 13:51

Obavijest roditeljima i učenicima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

 

u privitku (opširnije) se nalazi Uputa HZJZ -a od 24. kolovoza 2020. godine vezano za rad škola u školskoj 2020./2021. godini i Modlei i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID-19 MZO od 29. kolovoza 2020.godine

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 25. 8. 2020. 13:24

Obavijest učenicima i roditeljima razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

 

u privitku (opširnije) se nalazi Uputa HZJZ -a od 20. svibnja 2020. godine vezano za nastavu učenika razredne nastave od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 20. 5. 2020. 14:24

Obavijest roditeljima razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji učenika razredne nastave,

ovdje se nalaze preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz povratak učenika u školu 11. svibnja 2020. godine te Izjava o povratku učenika u školu (vidi pod "opširnije").

Molimo da isto pažljivo pročitate kako bi mogli odlučiti želite li vaše dijete uključiti u mješoviti model nastave ( dio nastave u školi, dio nastave na daljinu) ili ne.

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

 

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 4. 5. 2020. 09:05

Raspored sati od 1. do 8. razreda

 

TV raspored za učenike od 1. do 8. razreda nalazi se na poveznici:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 18. 3. 2020. 12:38

Raspored sati za ponedjeljak, 16.03.2020., Sportska televizija

Razred

Termin

Predmeti

5. razred OŠ

8-9.30 h

MAT,HRV,PRI,ENG,NJEM

6.razred OŠ

9.30-10.45 h

POV,MAT,PRI,ENG,NJEM

7. razred OŠ

10.45-11.50 h

MAT,HRV,BIO,GEO

8. razred OŠ

11.50-12.45 h

HRV,MAT,BIO,ENG,NJEM

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 16. 3. 2020. 07:55

Zahtjev za posudbu uređaja s pristupom internetu

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je dostupan na stranicama Škole za život na poveznici https://bit.ly/2Wg08jS. U zahtjevu roditelj mora pod materijalnom i krivičnom odgovornosti potvrditi:

  • Da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu
  • Da u kućanstvu nemaju pristup internetu

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da MZO može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da su navedeni podaci istiniti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 16. 3. 2020. 07:14

Obavijest MZO vezano za nastavu na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

 

u privitku se nalazi obavijest MZO vezano za nastavu na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 13. 3. 2020. 15:11

Obavijest roditeljima i učenicima

Obavijest roditeljima i učenicima!

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine ,održavat će se nastava na daljinu u naredna dva tjedna.

Po uputi osnivača prijevoz učenika također se otkazuje u naredna dva tjedna.

Nastava na daljinu bit će osigurana putem virtualnih učionica kreiranih u Office-u 365 za škole aplikacijom Teams za učenike od 5. do 8. razreda.

Upute za pristup učionicama:

  1. učenik se prijavljuje u Office 365 svojim Carnetovim korisničkim AAI identitetom
  2. u aplikaciji Teams bit će prikazana njegova učionica gdje će pronaći materijal i upute za rad predmetnih učitelja

U slučaju poteškoća obratite se razredniku.

Za učenike od 1. do 4. razreda virtualna nastava će se organizirati sukladno komunikaciji između učitelja i roditelja putem Viber-a, WhatsApp-a, e-maila, telefona...) te putem HRT3 programa.

Sve naknadne upute bit će objavljene na mrežnoj i Facebook stranici škole.

 

                                                                              Ravnatelj: Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 13. 3. 2020. 13:30

Obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

 

danas smo zaprimili obavijest o dodjeli financijskih sredstava u svrhu sufinanciranja troškova školske prehrane djece za oba polugodišta školske godine 2019./2020. u sklopu projekta pod nazivom „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2019./2020.“.

 

U privitku se nalazi Izjava koju je, ako smatrate da ispunjavate uvjete, potrebno ispuniti i s dokazima dostaviti u OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Kralja Tomislava 18, do četvrtka, 12. ožujka 2020. godine do 12,00 sati.

 

Uvjeti financiranja su:

 

(i)            sufinanciranje troškova školske prehrane u školskoj godini 2019./2020. za svu djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva čiji roditelji/skrbnici dokažu ispunjavanje propisanih uvjeta

 

(ii)           sufinancira se 1 školski obrok dnevno po djetetu u iznosu od 5,50 kn (pet kuna i pedeset lipa) –ukupno 5,50 kn/dijete za svaki nastavni dan školske godine 2019./2020. Slijedom navedenog, roditelji koji su sami financirali školsku prehranu od početka školske godine 2019./2020. do potpisivanja ugovora imaju pravo ostvariti proporcionalni povrat novaca za dosad ostvarene troškove sukladno naprijed izloženom modelu. Roditelji koji nisu imali takve troškove mogu od dana potpisa ugovora do kraja školske godine 2019./2020. ostvariti pravo na sufinanciranje po naprijed izloženom modelu ukoliko dokaznom dokumentacijom dokažu da ispunjavaju propisane uvjete

 

(iii)          sufinanciranje će se osigurati za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva kada su ispunjeni sljedeći uvjeti:

-     dijete je polaznik obveznog osnovnoškolskog obrazovanja u javnoj osnovnoj školi osnivač koje je javno tijelo, a koja se nalazi na području jedinice područne (regionalne) samouprave iz točke I. ove Odluke. Iz navedenog proizlazi da je dijete polaznik jednog od 8 (osam) razreda osnovne škole koja je u nadležnosti nekog od naprijed spomenutih osnivača javnih osnovnih škola, pri čemu osnovna škola ne može biti privatna i/ili bilo koja druga škola za pohađanje koje se plaća školarina

-     mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna i nula lipa) po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 01.01.2019. do 31.12.2019.

-     dijete je iz obitelji koja je korisnik prava na doplatak za djecu - NOVI UVJET

 

Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta iz potonje točke:

-     potvrda o pohađanju osnovne škole, potpisana i ovjerena od strane odgovorne osobe (ravnatelj osnovne škole), koja uključuje sve osnovne osobne podatke o djetetu (vidjeti iznad Obrazac 1)

-     potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2019. do 31.12.2019.

-     izjava koju potpisuje roditelj/skrbnik, prema predlošku koji dostavi Zaklada (vidjeti iznad Obrazac 2)

 

Privitak:

Obrazac 2. - Izjava vezano za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2019./2020. od strane Zaklada „Hrvatska za djecu“

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 11. 3. 2020. 10:43

UPISI U 1. RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske Županije obavještava roditelje odnosno staratelje djece rođene od 01. travnja 2013. godine do 31. ožujka 2014. godine da su dužni pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Pozivaju se roditelji da od 27. do 31. siječnja 2020. godine izvrše prijavu djeteta u osnovnu školu najbližu mjestu prebivališta / boravišta.

U prilogu se nalazi potrebna dokumentacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 22. 1. 2020. 09:42

Obavijest o promjeni Kalendara rada škole

 

 

ZIMSKI PRAZNICI počinju  24. 12 2019. i traju do 7. 01. 2020.

 

Nastava počinje 8.01.2020. godine.

 

PROLJETNI PRAZNICI počinju  10. 04. 2020. i traju do  13.04.2020.

 

Nastava počinje 14.04.2020.

 

Zadnji dan nastave je 19. 06. 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 30. 12. 2019. 08:32

Obavijest o štrajku

Poštovani roditelji i učenici,

štrajk se nastavlja do daljnjega. Sve obavijesti objavljivat ćemo na  našim stranicama.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 19. 11. 2019. 12:44

Obavijest o štrajku

Poštovani roditelji i učenici,

u utorak, 19. studenoga 2019. godine sindikati organiziraju štrajk u našoj školi.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 18. 11. 2019. 14:44

Obavijest o održavanju nastave za dan 7.11.2019. godine

 

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da će se sutra, u četvrtak, 7.11.2019. godine, nastava održati u svim našim školama po rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 6. 11. 2019. 10:22

Obavijest o štrajku

Poštovani roditelji i učenici,

u utorak, 5. studenoga 2019. godine i u srijedu, 6. studenoga 2019. godine, sindikati organiziraju štrajk u našoj školi.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 4. 11. 2019. 12:55

Obavijest o održavanju nastave za dan 29.10.2019. godine

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da će se sutra, u utorak, 29. 10.2019. godine, nastava održati u svim našim školama po rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 28. 10. 2019. 10:28

Obavijest o štrajku

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, sindikati organiziraju štrajk u našoj školi.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 25. 10. 2019. 10:43

Obavijest o održavanju nastave za dan 22.10.2019. godine

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da će se sutra, u utorak, 22. 10.2019. godine, nastava održati u svim našim školama po rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 21. 10. 2019. 14:09

Obavijest o štrajku

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, sindikati organiziraju štrajk u našoj školi.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 18. 10. 2019. 08:44

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE

U petak, 18.10. 2019., sindikati će organizirati štrajk u našim školama.
Djeca koja dođu u školu će biti zbrinuta.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 17. 10. 2019. 11:30

Obavijest o održavanju nastave za dan 11.10.2019. godine

 

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da će se sutra, u petak, 11. 10.2019. godine, nastava održati u svim našim školama po rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 10. 10. 2019. 13:28

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI UČENICIMA 8. RAZREDA

U utorak, 2.srpnja 2019., uz prigodni glazbeni program, održana je svečana podjela svjedodžbi za učenike 8.razreda OŠ Vrbovsko, PŠ Severin na Kupi i PŠ Moravice. Sretno svim osmašima u nastavku daljnjeg školovanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 4. 7. 2019. 21:49

Predstavljen set razglednica inspiriran godišnjim dobima u Moravicama - Four Seasons of Moravice

U ponedjeljak, 1. srpnja 2019. s početkom u 15 sati u holu nama susjedne Željezničke tehničke škole Moravice održana je promocija drugoga seta razglednica posvećenoga našim predivnim Moravicama pod nazivom Four Seasons of Moravice. Razglednice su temeljene na fotografijama mlade moravačke fotografkinje Natalije Dokmanović te dočaravaju ljepote samih Moravica kroz sva četiri godišnja doba. Jer Moravice su jednako krasne u svako doba godine.
Osim same Natalije koja je predstavila svoje fotografije, promociju je uveličala i profesorica Željka Vrcelj, Natalijina mentorica iz srednje škole dok je idejni začetnik projekta i moderatorica same promocije bila profesorica Davorka Nekić. Na dizajnu i grafičkoj pripremi razglednica radio je mladi moravački IT stručnjak i bivši učenik obiju moravačkih škola Nebojša Petrović dok je za sam tisak zaslužna Tiskara Grafis d.o.o. iz Splita. Okupljenima se prigodnim riječima obratio i profesor Borivoj Dokmanović, ravnatelj Željezničke tehnički škole Moravice.
Nataliji su kao male pomoćnice u promociji pomogle vile moravačkih godišnjih doba Ana Lešnjaković, Lorena Soldat, Tamara Kljaić i Petra Rebić.
Razglednice je moguće naći u PŠ Nikole Tesle u Moravicama.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Nekić  datum: 1. 7. 2019. 21:07

Promocija crtanoga filma Sky fliers učenika 8.razreda PŠ Nikole Tesle, Moravice

U srijedu, 26. lipnja 2019. u 15 sati u holu nama susjedne srednje Željezničko tehničke škole promoviran je crtani film učenika osmoga razreda Područne škole Nikole Tesle iz Moravica pod nazivom Sky fliers. Crtić su predstavili sami učenici osmoga razreda (David Ćelam, Ivan Dokmanović, Ema Konjević, Ema Lešnjaković, Luka Majetić, Stefan Nikšić, Teodor Ninković, Sretan Vučinić, Filip Šterle i Damian Vučković te učiteljica Informatike Anamarija Diklić i Engleskoga jezika Davorka Nekić. Uz crtani film, predstavljeno je i tiskano izdanje dvjezičnoga scenarija po kojem je snimljen crtani film kao i prigodni bedževi s naslovnicom spomenutoga scenarija. Gosti promocije mogli su se i osladiti prigodnim mini čokoladama čiji je omot krasila naslovnica scenarija kao i naziv crtanoga filma te mjesto i godina izdanja.

Scenarij je, kao i bedževe moguće nabaviti u PŠ Nikole Tesle u Moravicama, a ukoliko ste zainteresirani, crtani film možete pogledati na ovome linku:https://youtu.be/GTpUL_wbvBs

Ugodno gledanje! Nadam se da ćete i vi zavoljeti Đuru, Lucu i ostatak ekipe!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Nekić  datum: 28. 6. 2019. 22:09

Odluka o početku i završetku nastavne godine 2019./2020. te o načinima realizacije učeničkih odmora Vijest ima dokument u privitku

Sukladno točki 6. Zaključka župana od 27. svibnja 2019. objavljujemo odabrani način realizacije učeničkih odmora u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko u školskoj godini 2019./2020. kao i Odluku o početku i završetku godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. (NN 48/19).

Dokumenti su u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 27. 6. 2019. 13:02

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

 

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 24/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave. Izdavatelji elektroničkih računa obvezni su prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave obvezan je zaprimati, obrađivati te izvršiti plaćanje elektroničkih računa i prateće isprave.

OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od 01. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimiti niti jedan papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku neće moći biti plaćen (ističemo da se ni skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen e-mailom ne smatra e-računom).

OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko omogućila je zaprimanje računa pristiglih u obliku e-računa preko FINA servisa.

 

 

                                                                           Ravnatelj škole:

                                                                           Anton Burić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nensi Marijanović  datum: 13. 6. 2019. 12:13

Promocija seta razglednica Four Seasons of Moravice Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Nekić  datum: 7. 6. 2019. 22:01

Promocija crtanoga filma Sky fliers učenika 8.razreda PŠ Nikole Tesle, Moravice Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Nekić  datum: 7. 6. 2019. 21:48

ŽUPAN ZLATKO KOMADINA SA SURADNICIMA OBIŠAO JE NAŠU ENERGETSKI OBNOVLJENU ŠKOLU

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Vrbovsko Dražen Mufić u pratnji zamjenika župana Petra Mamule i pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin obišli su u srijedu, 20. ožujka 2019. OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom na kojoj su završeni opsežni radovi energetske obnove. 
"Svjedoci ste velikog investicijskog ciklusa kojim je obuhvaćeno 8 škola u Županiji, a koji smo uspješno priveli kraju. Obnovom ovog objekta poboljšali smo uvjete u školi i smanjili potrošnju energije, a smanjivanjem materijalnih troškova imamo više sredstava za druge programa kao što su prijevoz učenika, razna natjecanja, produženi boravak. Naša je zadaća da kao osnivači brinemo o školama u našoj Županiji, mislim da smo sva naša obećanja i izvršili", rekao je župan najavivši i neke od budućih projekata kao što su izgradnja dvorana u Medicinskoj školi u Rijeci.

Ravnatelj škole u Vrbovskom Anton Burić istaknuo je da je krovište škole ozbiljno stradala u olujnom nevremenu 2017. godine, što je veoma brzo i sanirano, a uz dovršetak svih radova energetske obnove objekt je u cijelosti obnovljen. Rekao je da sada imaju idealne uvjete za rad na zadovoljstvo i nastavnika i učenika.

Vrijednost obnove škole u Vrbovskom iznosi 4.064.939,43 kn, u čemu je Županija sudjelovala sa 1.856.072,47 kn. To je ujedno i jedina škola u kojoj je, u okviru projekta, ugrađena nova kotlovnica s peletima i drvnom sječkom kao gorivom. Riječ je o ekološkom, obnovljivom izvoru energije koji je ekonomski isplativ, te široko dostupan u gorskoj Hrvatskoj. U obnovljenom objektu ostvarena je ušteda energije od preko 70 posto. (Izvor: https://www.pgz.hr/Arhiva_novosti…).

U kratkom programu kojeg su vodili učenici 7. razreda Gabriel Rajič i Lea Mamula, nastupio je pjevački zbor s dvije pjesme: “Školo naša” i “Grlimo svijet”, dramska skupina s igrokazom “Sretni cvrčak” te učenici 4. razreda s plesnom točkom “Better when I` m dancing.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 24. 3. 2019. 09:31
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


  

        

Blog učiteljice Nusrete Murtič


Oglasna ploča
Europäischer Tag der Sprachen/Europski dan jezika/Европейский день языков
28.09.2021. 10:30
Europäischer Tag der Sprachen/Europski dan jezika/Европейский день языков
Am Freitag, 24. September, feierten wir den Europäischen Tag der Sprachen 2021. Der Europäische Tag der Sprachen wurde erstmals 2001 vom Europarat und der Europäischen Union organisiert. Er findet offiziell am 26. September statt und wird jährlich von Millionen Menschen auf der ganzen Welt gefeiert. Ziel des Tages ist es, die sprachliche Vielfalt zu feiern und das Sprachenlernen zu fördern. Seine Hauptziele sind wie folgt: erstens das öffentliche Bewusstsein für die Bedeutung des Sprachenlernens zu schärfen und das Spektrum der erlernten Sprachen zu diversifizieren, um die Mehrsprachigkeit und das interkulturelle Verständnis zu fördern; zweitens die reiche sprachliche und kulturelle Vielfalt Europas zu fördern; und drittens die Förderung des lebenslangen Sprachenlernens innerhalb und außerhalb der Schulen.Unser Motto in diesem Jahr lautete: Kunst, Emotionen und Sprachen. Die Schüler erforschten die Bedeutung von Emotionen in mehreren europäischen Sprachen und drückten ihre Emotionen durch das Anfertigen von Porträts aus. Ein Beispiel für uns war der Schweizer Künstler Paul Klee. Die Schüler haben auch versucht,   Tonporträts zu modelllieren.

25.09.2021. 19:17
eTwinning Qualitätssiegel
Auch dieses Schuljahr begann mit einer Anerkennung für die Arbeit und den Einsatz der Schüler im eTwinning-Projekt. Herzlichen Glückwunsch von ganzem Herzen!

21.04.2021. 14:50
Fort- und Weiterbildung im Lehrerberuf.
Die Fortbildung der Lehrerkräfte hat das Ziel, die Qualität des Unterrichts weiterzuwntwickeln.    

18.04.2021. 12:05
Nachhaltige Entwicklung-Materialsammlung
Thema des Projekttages war Nachhaltige Entwicklung. Nachfolgend findet man Aktivitäten, die auch von begabten Schülern durchgeführt werden können.Viel Spaß! https://wke.lt/w/s/r4125I

22.03.2021. 11:25
WORKSHOP -TRICKFILME MIT DER APP STOPMOTIONSTUDIO
Trickfilme sind bei Schülern sehr beliebt. Selbst einen kleinen Trickfilm zu erstellen ist sehr motivierend für sie. Aus einfachen Materialien wie Papier, Knete, Plastik usw. und selbst ausgedachten Geschichten  entsteht ein spannender Film – das funktioniert mit Kamera und Laptop oder Tablet . Auf spielerische Weise erwerben die Schüler  technische und digitale  Fähigkeiten  beim Umgang mit Materialien und beim Bedienen von Smartphone und Computer. Das haben wir alles beim Workshop gelernt und ausprobiert.  Bitte auf die Linkliste klicken https://youtu.be/EeOEE4XFhQ4 https://youtu.be/Y7FpB-Xc2AU      

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju