preskoči na sadržaj
Vijesti

ŽUPAN ZLATKO KOMADINA SA SURADNICIMA OBIŠAO JE NAŠU ENERGETSKI OBNOVLJENU ŠKOLU

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Vrbovsko Dražen Mufić u pratnji zamjenika župana Petra Mamule i pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin obišli su u srijedu, 20. ožujka 2019. OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom na kojoj su završeni opsežni radovi energetske obnove. 
"Svjedoci ste velikog investicijskog ciklusa kojim je obuhvaćeno 8 škola u Županiji, a koji smo uspješno priveli kraju. Obnovom ovog objekta poboljšali smo uvjete u školi i smanjili potrošnju energije, a smanjivanjem materijalnih troškova imamo više sredstava za druge programa kao što su prijevoz učenika, razna natjecanja, produženi boravak. Naša je zadaća da kao osnivači brinemo o školama u našoj Županiji, mislim da smo sva naša obećanja i izvršili", rekao je župan najavivši i neke od budućih projekata kao što su izgradnja dvorana u Medicinskoj školi u Rijeci.

Ravnatelj škole u Vrbovskom Anton Burić istaknuo je da je krovište škole ozbiljno stradala u olujnom nevremenu 2017. godine, što je veoma brzo i sanirano, a uz dovršetak svih radova energetske obnove objekt je u cijelosti obnovljen. Rekao je da sada imaju idealne uvjete za rad na zadovoljstvo i nastavnika i učenika.

Vrijednost obnove škole u Vrbovskom iznosi 4.064.939,43 kn, u čemu je Županija sudjelovala sa 1.856.072,47 kn. To je ujedno i jedina škola u kojoj je, u okviru projekta, ugrađena nova kotlovnica s peletima i drvnom sječkom kao gorivom. Riječ je o ekološkom, obnovljivom izvoru energije koji je ekonomski isplativ, te široko dostupan u gorskoj Hrvatskoj. U obnovljenom objektu ostvarena je ušteda energije od preko 70 posto. (Izvor: https://www.pgz.hr/Arhiva_novosti…).

U kratkom programu kojeg su vodili učenici 7. razreda Gabriel Rajič i Lea Mamula, nastupio je pjevački zbor s dvije pjesme: “Školo naša” i “Grlimo svijet”, dramska skupina s igrokazom “Sretni cvrčak” te učenici 4. razreda s plesnom točkom “Better when I` m dancing.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Manuela Valenčić   datum: 24. 3. 2019.

TražilicaKalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


  

        

Blog učiteljice Nusrete Murtič


Oglasna ploča
Schöne Ferien euch allen!
21.06.2020. 16:01
Schöne Ferien euch allen!
  Ich wünsche euch  allen von ganzem Herzen schöne und erholsame Sommerferien und bedanken mich für die tolle Zusammenarbeit im vergangenen Schuljahr. Ihr habt gemeinsam viel erreicht, seid viele Projekte angegangen, habt Vieles  gemeinsam erlebt. Jetzt ist es Zeit für ein wenig Erholung.  

09.06.2020. 22:24
e-Twinning projekt-We love e-Twinning
Učenici 4. razreda su uspješno zaključili još jedan e-twinning projekt koji se je provodio  i u vrijeme pandemije te su se zadaci prilagođavali mogućnostima učenika i učitelja .   Volimo eTwinning. Jer to je mjesto susreta mnogih učitelja i učenika. Ovo iskustvo nam je puno dalo -nove informacije, prijateljstva, zabavu. Cilj projekta je bio proslava dana eTwinninga 9. svibnja. Unatoč pandemiji , učenici su imali priliku na kreativan način opisati svoj život u izolaciji, zamišljati život nakon pandemije i povratak u školu. Izradile su se digitalne knjige s učeničkim radovima, pjesmama, ilustracijama. Provedene su video konferencije u kojima su se slale pozitivne poruke na jezicima sudionika u projektu. Zahvaljujemo se svim sudionicima, a bilo ih je iz: Turske, Moldavije, Češke, Poljske, Portugala, Srbije, Italije, Albanije i Slovačke.  

09.06.2020. 22:08
Schwangtuch im Fremdsprachenunterricht
Als Lehrerin für  Deutsch als Fremdsprache versuche ich immer den Unterricht , mit spielerischen Elementen für die Schüler interessanter gestalten. Dabei sollte das Spielen allerdings nicht um des Spielen Willens geschehen, sondern auch einen didaktischen Zweck erfüllen.Man kann verschiedene Themen bearbeiten und wir haben heute die Themen: Schulsachen, Kleidung und Jahreszeiten -Monate spielerisch geübt. Den Schülerinnen hat es wirklich Spaß gemacht. Leider hat es draußen geregnet und das Spiel haben wir dann im Klassenzimmer organisiert. Für uns war es kein Problem         

05.06.2020. 16:46
Primjer dobre prakse-Innovativer Unterricht-Digitaler Unterricht
Unter dem Link sind interaktive Übungen und Materialien für das Thema : Mein Tagesablauf. Na linku  se nalaze interaktivne vježbe i materijali na temu: Moje svakodnevne aktivnosti.    https://wke.lt/w/s/tO2d1F

29.05.2020. 10:11
Forschungsaufgabe/Istraživačko učenje-primjer iz prakse-8.razred/8 Klasse
Kako bi učenici mogli aktivno učiti, odlučila sam se za jedan istraživački zadatak pomoću kojeg će učenici kroz metode, alate i suradnju s drugim učenicima doći do odgovora te će moći argumentirati svoje stavove. Tema su socijalne mreže i internet. Primjer se nalazi u prilogu.    Damit die Schüler aktiver lernen können, habe ich mich für eine Forschungsaufgabe entschieden, durch die die Schüler durch Methoden, Werkzeuge und die Zusammenarbeit mit anderen Schülern eine detaillierte Antwort finden und ihre Ansichten diskutieren können. Das Thema ist soziale Netzwerke und das Internet. Ein Beispiel ist beigefügt. Photo by fauxels from Pexels

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju